Wall design

WALL DESIGN - San Marco

San Marco is een nieuw product om de wand mee af te werken. Of je nu gaat voor een marmer effect, voor Venetiaans stucwerk, leisteen of een krokodillenlook, met de wandafwerkingen van San Marco is het allemaal mogelijk. Het product is te krijgen in veel verschillende kleuren waardoor het altijd past bij uw interieur. Door creatief te zijn met de kleuren en de technieken wordt er een uniek, exclusief stukje werk afgeleverd.

Om een goed idee te krijgen van dit product, kunt u dit filmpje bekijken. Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neemt u dan gerust even contact met ons op!

renovation

BETONLOOK

Industrieel design is de afgelopen jaren extreem populair geworden. We komen deze interieurstijl vooral tegen in nieuwbouwwoningen, maar ook bij een aantal oudere panden. De muren van de badkamer, wc en de keuken lenen zich uitstekend voor dit stucmortel. De betonlook is een perfecte pleister als het om vochtige ruimtes gaat zoals de badkamer en het toilet. Naast de badkamer is het aanbrengen van een betonlook pleister ook mogelijk in uw keuken, waardoor tegels overbodig worden.

In beide situaties creëert u een strak en vooral zeer functioneel design dat bovendien erg lang meegaat.

arhitecture

TRADITIONEEL STUCWERK

Traditioneel stucwerk is de verzamelnaam voor het met de hand aanbrengen van pleisterwerk aan wanden en plafonds. Bij traditioneel stucwerk wordt gebruik gemaakt van gips of cementgebonden materialen.

Bij machinaal stucwerk wordt het gips met een machine op de muren gespoten in verschillende laagdiktes en vervolgens glad afgewerkt

Wall design

SIERPLEISTER

Sierpleisters zijn er in talloze varianten. Er zijn verschillende soorten waaronder decorputz en barokputz, maar de meest bekende is spachtelputz. Een kunststof sierpleister die binnen en buiten en in alle kleuren kan worden toegepast.

Het materiaal bestaat voor 80% uit wit gebroken marmerkorrels en voor 20% uit bindmiddelen (lijm).

renovation

SPACKSPUITWERK

Spackspuiten is een afwerkmethode van wanden en plafonds in de woning- en utiliteitsbouw. Voor het aanbrengen van het spack (spuitpleister) wordt een spackpuitmachine gebruikt in combinatie met een compressor, slangen en een spuitpistool. De spackspuiter brengt de spack in twee lagen aan, de eerste laag wordt aangebracht en afgemest (dit is het egaliseren en wegwerken van oneffenheden). Vervolgens wordt de tweede laag aangebracht, de zogenaamde afkorrellaag. Spack kan worden aangebracht op alle vlakke en gladde minerale ondergronden, zoals op bv beton, cellenbeton, kalkzandsteen, gipsblokken en gips gebonden mortels.

Het aanbrengen van spackspuitwerk is arbeidsintensief werk en het moet vakkundig gebeuren voor een optimaal resultaat. Het uiteindelijke resultaat van spackspuitwerk valt en staat met de aandacht die besteed wordt aan het afplakken en voorbereiden van de ondergrond. Spackspuitwerk is in iedere gewenste kleur verkrijgbaar. U kunt zelf aangeven hoe fijn of hoe grof u de afwerklaag wenst.

arhitecture

SCHUURWERK

Schuurwerk is een afwerking die vooral bekend is door zijn mooie “helmen”. Het geeft uw vertrek een chique, klassieke en levendige sfeer, maar vooral een warme uitstraling. Schuurwerk is eigenlijk alleen geschikt voor plafonds. Het aanbrengen van schuurwerk op wanden kan, maar heeft wel een paar behoorlijke beperkingen. Schuurwerk is erg mooi, maar zeer gevoelig voor stoten en vuil. Het is haast niet schoon te maken en bij beschadigingen kan het onmogelijk onzichtbaar gerepareerd worden. Schuurwerk wordt binnenshuis aangebracht. Natuurlijk moet er een goede ondergrond aanwezig zijn. Er bestaat maar één soort schuurwerk.

Wel kan schuurwerk anders ogen bij een ander in huis, omdat iedere stukadoor zijn eigen slag heeft bij het maken van de “helmen”. Schuurwerk heeft een licht korrelige structuur, dat wordt afgewerkt met een schuurspons.

special_project

ORNAMENTEN & LIJSTEN

Plafondlijsten of kooflijsten zijn lijst ornamenten die de overgang overbruggen tussen de wand en het plafond. Deze lijsten zijn in een grote diversiteit te verkrijgen, variërend van klein tot groot en met verschillende structuren en bewerkingen.

interior_design

ROZETTEN

Rozetten zijn plafond ornamenten die voornamelijk gebruikt worden als versiering van plafonds. In de architectuur worden rozetten gebruikt ter decoratie of als vormgever onder lampen en kroonluchters. De rozet is een gestileerd embleem van een roos of andere plant en symboliseert liefde en perfectie. In alle ruimtes zijn rozetten probleemloos toe te passen in alle soorten en maten.

consulting

WATERAFSTOTEND

De ideale beschermlaag voor binnenshuis van absorberende oppervlakten, die in het dagelijks gebruik beschadigd kunnen worden. Het creëert een dunne barrière die beschermt en resistent is tegen de gebruikelijke schoonmaakmethodes.

Deze laag is geschikt als bescherming van de decoratie van verticale opppervlakten in badkamers en keukens, en kan worden toegepast op verschillende ondergronden.

WILT U VAN ONZE EXPERTISE GEBRUIK MAKEN?

VERTEL ONS OVER UW PROJECT